Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

 

 A purehome.hu webáruház használatával Ön ( továbbiakban Felhasználó/Vásárló) kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a

webáruház használatára és szolgáltatásaira vonatkozó

szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden

pontjával egyetért! Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja!

 

A purehome.hu webáruházat az F&Z Hungary Kft. üzemelteti – továbbiakban üzemeltető.

Üzemeltető:

 

Cégnév: F&Z Hungary Kft.

Székhely: 1115 Budapest, Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.

Levelezési cím:1115 Budapest,Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.

Web.:www.purehome.hu

Adószám: 27453250-2-43

EU adószám: HU27453250

Cégjegyzékszám: 01-09-390751

E-mail cím: info@purehome.hu

Telefonszám: +36 20/557-4458

 

A purehome.hu weboldal tárhely szolgáltatója a RackForest

 Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
(1108 Budapest, Kozma u. 2., info@rackforest.hu)

 

 

Megvásárolható termékek, igénybe vehető szolgáltatások

 

Tisztítóeszközök

Antibakteriális tisztítóeszközök, Mikroszálas törlőkendők,

háztartási tisztítószivacsok, általános tisztítóeszközök,

Felmosó vödrök, felmosó szettek forgalmazása.

 

Háztartási eszközök

            Vasalódeszkák, vasalódeszka huzatok

 

Autóápolási eszközök

 

Higiéniás termékek

 

A purehome.hu webáruház bemutató képei tájékoztató

jellegűek. A forgalmazott termékek bemutató képeit

rendszeresen frissítjük, ennek ellenére előfordulhat, hogy a

gyártó csomagolási változtatásai még nem kerültek feltöltésre

a portálon.

Előfordulhat, hogy a képek a gyűjtőcsomagolást ábrázolják.

A képek tehát nem azonosítják a terméket, csak utalnak rá.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

Kiszállítás

A termékeink házhozszállítással, futárszolgálattal vagy

személyesen vehetők át.

A termékek árai nem tartalmazzák a házhozszállítás költségét.

Kiszállítás díja Magyarország területén: bruttó 1690 Ft.

Bruttó 20 000 Ft vásárlás felett a kiszállítás Magyarország

területén díjmentes.

A számlát a küldeményünk mindig tartalmazza.

A csomag kézbesítésekor a csomag tartalmát a futár előtt

szíveskedjen megvizsgálni, ellenőrizni.

Az esetleges sérüléseket átvételkor a futár jelenlétében

jegyzőkönyvben kell rögzíteni. Hiányos, sérült csomag átvételét megtagadhatja.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el!

​A honlapon történő vásárlás

A honlap termékbemutatási és online megrendelési

lehetőséget biztosít a Felhasználók számára.

 A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg.

Az Akciós termékek kategóriában a webáruház akciós termékei szerepelnek. Minden terméknél szerepel az akció kezdeti és

lejárati dátuma és a készlet erejéig megjelölés.

Az Új termékek menüpontban találhatók a honlap kínálatában

újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája

(kép és név) és ára látható. Részletes információ,

termékjellemző a termék nevére kattintva érhető el.

A választott termék a Bevásárlókosárba gomb segítségével

helyezhető a kosárba. A szükséges darabszám a

Bevásárlókosárba gomb felett található Mennyiség négyzetben beállítható.  

A Felhasználó a bevásárlókosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti, módosíthatja a kosárba tett termékek mennyiségét vagy törölheti is a kosár tartalmát soronként.

A Felhasználó folytathatja a vásárlást a vásárlás folytatása

menüponttal vagy továbbléphet a fizetés menübe.

A purehome.hu webáruházban a felhasználók regisztrációval és regisztráció nélkül is tudnak vásárolni.  A hamis adatokkal

történő regisztrációból eredő károkért Üzemeltető nem vállal felelősséget.

Kérjük, hogy a regisztráció alkalmával kapott jelszót gondosan

őrizze meg, harmadik személy részére azt ne adja meg.

Elveszett vagy eltulajdonított jelszó esetén haladéktalanul

módosítsa azt. Fentiek elmulasztásából eredő károkért az

Üzemeltető nem vállal felelősséget.

Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált

e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és

jelszavának megadásával folytatható.

A regisztráció díjtalan.

A regisztráció alkalmával meg kell adnia elérhetőségeit és

e-mail címét, a megrendelés folyamán pedig szállítási és

számlázási adatait. A regisztrációt követően az adatokban, elérhetőségekben történt változásokat – a Vásárló érdekében -

a purehome.hu rendszerben haladéktalanul módosítsa.

Az ebből eredő károkért az Üzemeletető nem vállal felelősséget.

A regisztráció előnye, hogy ismételt rendelés, vásárlás esetén

adatait nem szükséges újból megadni. Ügyeljen az adatok

pontos megadására a zökkenőmentes termékeljuttatás

érdekében!

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell

választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti

minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt

termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén

javíthat a megadott adatokon.

Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Fizetés gomb

segítségével véglegesítheti rendelését.

A megvásárolt termékeket a megadott szállítási címre juttatjuk

el.

Lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására.

A vásárlás befejeztével visszaigazolást küldünk a

regisztrációban megadott e-mail címére.

Bankkártyás fizetési mód esetén bankkártyája adatai

megadásával ki tudja fizetni vásárlását.

Ha lezárt vásárlását módosítani, törölni szeretné, kérjük vegye

fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken.

A Vásárló köteles a purehome.hu webáruházban megvásárolt

és a részére kiszállított terméket átvenni, és a vételárát - a

vásárlás során közölt díjszabás alapján – megfizetni.

A purehome.hu weboldalon feltüntetett árak megegyeznek a Felhasználónak kiszámlázott árakkal.

A vásárlásnak nincs alsó és felső értékhatára.

A vásárlásnak nincs mennyiségi korlátozása.

 

Fizetés

 

A purehome.hu  webáruházban vásárolt termékeket az alábbi

módokon lehet kifizetni:

 

Bankkártyás fizetéssel;

 

A kiszállítás alkalmával készpénzben,

 

Átvevőhelyen történő átvétel esetén készpénzben.

Szerződés

 

A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött

szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal

összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló

2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak.

 

A szerződést a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés

részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet

szabályozza.

 

A fogyasztók jogairól az Európai Parlament és a Tanács

2011/83/EU irányelvei rendelkeznek.

 

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével

jön létre.

 

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

 

Számla

 

Az üzemeltető e-számlát állít ki, mely a rendelés véglegesítése

után, automatikus üzenetben továbbítódik a fogyasztó által

megadott e-mail címre.

 

Szállítás

 

A szállítást az F&Z Hungary Kft. megbízásából az Arend

Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, a Gazdagréti Patika Kft.,

megbízott csomagküldő szolgálat (Foxpost)

vagy az F&Z Hungary Kft. maga végzi.

 

Kiszállítás díja Magyarország területén: bruttó 1690 Ft.

 

Bruttó 20 000 Ft vásárlás felett a kiszállítás Magyarország

területén díjmentes.

Garancia

 

Garancia csak tartós fogyasztási cikkek esetén érvényesíthető.

E termékekre a garancia időtartama az adott termék

tájékoztatójában szerepel és a vásárlás napjától számítandó.

Meghibásodás esetén a garancia levélben található szervizek bármelyikében személyesen vagy telefonon tájékoztatják a

teendőkről, illetve elérhetőségeink valamelyikén is

tájékoztatást nyújtunk.

 

A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű

használatból eredő károkra, ezért kérjük figyelmesen olvassa

el a használati útmutatót!

 

Jótállás csak a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet Mellékletében

felsorolt 10.000,- forintnál drágább tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik.

 

Reklamációt csak számla ellenében fogadunk el.

Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a

vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

rendelkezéseinek megfelelően. Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától

számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti

szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a

termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési

határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó

érvényesíteni már nem tudja. Nem a Fogyasztóval kötött

szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától

számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti

szavatossági igényeit.

Használt termékek esetén ez a határidő 1 hónap.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi

kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy

kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a

kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve

nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos

leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó

is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső

esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy

másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó

viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott

okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után

haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől

számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben

érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat

hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a

hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem

a hiba jellegével, vagy a termék természetével

összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül

a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis

bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő

átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem

köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően

bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap

elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita

esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a

teljesítés időpontjában fennállt.

Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája

esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a

Felhasználó – választása szerint – az Kellékszavatosság 

pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt

érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a

hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a

forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek

vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban

szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó

általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül

érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó

dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése

esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül

termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja,

hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta,

  • illetve hozta forgalomba, vagy

  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a

  • forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető

  • vagy

  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy

okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és

termékszavatossági igényt egyszerre, egymással

párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt

termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági

igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező

jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre

vonatkozó kötelező jótállásról szóló

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország

területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített

és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik. A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási

cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő

időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a

napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az

esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés

után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és

jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt

egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet,

egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az Kellékszavatosság és a Termékszavatosság meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi

elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: F&Z Hungary Kft

Levelezési cím:1115 Budapest,Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.

Telefonszám: +36-20/557-4458

E-mail cím: info@purehome.hu

 

Vásárlástól való elállási jog/ Felmondási jog

A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására

vonatkozó törvényi szabályozást a Fogyasztó és a

Vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló

45/2014. (II.26) Kormányrendelet tartalmazza. A rendelet

részletesen itt olvasható:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegydoc.cgi?docid=A1400045.KOR

 

E rendelet értelmében a Vásárló indoklás nélkül elállhat a

vásárlástól a termék átvételétől számított 14 naptári napon

belül, melyet e-mailben, levélben vagy faxon jelezhet felénk. (Elállási/Felmondási nyilatkozat minta: lásd 1. sz. mellélet).

Az elállási jog tudomásulvételéről az Üzemeltető e-mailben,

levélben ad tájékoztatást a Vásárlónak.

Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetén a rendelés

személyes átvételének időpontja, házhozszállítás esetén a

futártól történő átvétel időpontja. Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik.

Az vásárlástól történő elállási jog akkor gyakorolható,

amennyiben a csomagolás és a termék ép, sértetlen,

sérülésmentes.

Abban az esetben, ha a terméket a Vásárló használatba vette

és nem tudja sérülésmentesen Üzemeltető részére

visszajuttatni, Üzemeltető nem vállalja a termék visszavételét.

Ha a visszaérkező terméken a Vásárlónak felróható sérülés van (beleértve a visszaszállítás során történt sérüléseket is), akkor

az ebből fakadó kárt a Vásárlónak kell megfizetnie. A kár

összege levonásra kerül a visszatérítendő összegből.

Amennyiben a Vásárló a sértetlen terméket az eredeti

számlával saját költségén visszajuttatja az Üzemeltető címére

(F&Z Hungary Kft,

1115 Budapest, Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.).

úgy az Üzemeltető legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a

Vásárlónak a visszaküldött termék(ek) vételárát, a Vásárló

által használt fizetési mód alapján, vagy a Vásárló és az

Üzemeltető egyéb megegyezése alapján.

A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

A visszaküldéssel felmerülő költségek a Vásárlót terhelik.

A terméket ne utánvéttel küldje vissza!

Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban

átvenni, annak visszajuttatásának költsége is a Vásárlót terheli!

 

Nem gyakorolhatja az elállási és felmondási jogát olyan nem

előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló kifejezett

kérésére állítottak elő.

Panaszkezelés

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a

151/2003. (IX. 22.) Kormány rendeletben, a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.

A vevőnek jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen

esetben haladéktalanul jelezze kifogását webáruházunk

felé e-mailben vagy telefonon.

A reklamációt a bejelentést követő 5 (öt) munkanapon belül

kivizsgáljuk.

Üzemeltető a Vásárló által bejelentett szavatossági vagy

jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben

rögzíti vevő nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy

hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a

19/2014. (IV. 29.) NGM

rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez, az

eladott dolog megnevezését, vételárát, teljesítésének

időpontját, a hiba leírását és bejelentésének időpontját, és az érvényesíteni kívánt jogot. Ezen túlmenően Üzemeltető rögzíti a

szavatossági igényre adott válaszát. A jegyzőkönyvet

Üzemeltető három évig köteles megőrizni. Jogvita esetén a

Vásárló a Budapesti Békéltető Testület eljárását is

kezdeményezheti.

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken

terjesztheti elő:

Név: F&Z Hungary Kft

Levelezési cím:1115 Budapest,Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.

Telefonszám: +36-20/557-4458

E-mail cím: info@purehome.hu

 

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Üzemeltető és a Felhasználó között fennálló

fogyasztói jogvita az Üzemeltetővel való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak

nyitva a Vásárló számára:

 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli,

jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes

fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően

a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Az illetékes hatóságok listája a 

https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/

fogyasztovedelmi_hatosag oldalon elérhető.

 

Békéltető testület eljárásának kezdeményezése:

 A termékek minőségével, biztonságosságával és a

termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a

szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos

fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából

az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy

tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve

fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai

kamara mellett működő békéltető testülethez.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában

fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet,

egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és

középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe

vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció,

ajánlat címzettje.

 

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. em. 111.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Telefon: +36 (1) 488 21 31

 

Az Ügyfél lakóhelye (tartózkodási helye) alapján az 

alábbi linken elérhető békéltető testületekhez fordulhat a

fogyasztói jogvita rendezése érdekében. Szolgáltató köteles

a Békéltető testületi eljárásokban részt venni. Jelen pont

értelmében együttműködésnek minősül a válaszirat küldése is.

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló

fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz

kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan

rendezni tudják ezen linken elérhető online platformon

keresztül beadott elektronikus panasz útján. Ehhez nem kell

mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon

a fogyasztó beregisztrál, hiánytalanul kitölt egy kérelmet, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a

platformon keresztül. Ezáltal a fogyasztók, a távolságok

ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat.

Bírósági eljárás kezdeményezése


Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó

követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás

keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény,

valamint a Polgári Perrendtartásról szóló

2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott

termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem

visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás

a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak

az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről

az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és

elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre

és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség,

ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes

hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és

a vásárlást.

 

 

 

Mellékletek

 

 

1 . s z . me l l é k l e t

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

 

Címzett:

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási

jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az

alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

 

A Vásárló(k) neve:

 

A vásárló(k) címe:

 

A vásárló(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt

Adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRINTETT TERMÉSZETES SZEMÉLY JOGAIRÓL SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSE VONATKOZÁSÁBAN

 

TARTALOMJEGYZÉK

BEVEZETÉS

 

I. FEJEZET - AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

 

II. FEJEZET - ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

1. Társaságunk IT szolgáltatói

2. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

3. Társaságunk könyvelője

4. Társaságunk vagyonvédelmi megbízottja

 

III. FEJEZET - AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA

5. Adatkezelés az érintett hozzájárulása alapján

6. Jogi kötelezettség teljesítésén alapuló adatkezelés

7. Az érintett jogainak elősegítése

 

IV. FEJEZET - LÁTOGATÓI ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG HONLAPJÁN - TÁJÉKOZTATÁS SÜTIK (COOKIE) ALKALMAZÁSÁRÓL

 

V. FEJEZET - TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

 

 BEVEZETÉS

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (a továbbiakban: Rendelet) előírja, hogy az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, továbbá hogy az Adatkezelő elősegíti az érintett jogainak a gyakorlását. Az érintett előzetes tájékoztatási kötelezettségét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény is előírja. Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget. A tájékoztatást közzé kell tenni a társaság honlapján, vagy az érintett személy részére kérésére meg kell küldeni.

 

 I. FEJEZET AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

E tájékoztatás kiadója, egyben az

Adatkezelő:

Cégnév: F&Z Hungary Kft.

Székhely: 1115 Budapest, Thallóczy Lajos utca 23-25. Fsz/2.

Cégjegyzékszám: 0109390751

Adószám: 27453250-2-43

Képviselő: Fodor Simon

Telefonszám: +36205574458

E-mail cím: info@purehome.hu

Honlap: www.purehome.hu

(a továbbiakban: Társaság)

 

II. FEJEZET ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; (Rendelet 4. cikk 8.)

Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk:

 

1. Társaságunk IT szolgáltatói

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhelyszolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele fennálló szerződésünk tartamáig - kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren. Ezen adatfeldolgozók megnevezése a következő:

 

Cégnév: Ginoft Kft.

Székhely: 6400 Kiskunhalas, Bajcsy-Zsilinszky utca 27.

Adószám: 14409323-2-03

Telefonszám: +36-70/292-8172

E-mail cím: baspeti@gmail.com

 

Cégnév: Billingo Technologies Zrt.

 Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6.

Adószám: 27926309-2-41

Telefonszám: +36-1/500-9491

E-mail cím: hello@billingo.hu

Honlap: www.billingo.hu

 

Cégnév: Fondy Ltd.

Székhely: 4` Gracechurch Street London EC3V 0BT England

Adószám:company number: 10063984

E-mail cím: help@fondy.eu

Honlap: www.fondy.io

 

Cégnév: Wix.com Ltd

Székhely: 40 Namal Tel Aviv Street, Tel Aviv 6350671, Izrael

Honlap: http://www.wix.com

 

2. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól megkapják a megrendelt termék kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

 

Futárszolgálat

Cégnév: Arend Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 2316 Tököl, Csépi út 263.

Cégjegyzékszám: 13-09-090020

Adószám: 12774962-2-13

Képviselő: Dr. Fejes Szabolcs

Telefonszám: +36-1-246-33-64

 E-mail cím: sfejes@dehal.eu

 

Cégnév: Gazdagréti Patika, Egészségügyi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 1118 Budapest, Gazdagréti tér 6.

Cégjegyzékszám: 01-09-987448

Adószám: 23978270-2-43

Képviselő: Dr. Fejes Szabolcs

Telefonszám: +36-1-246-7009

E-mail cím: gazdagret@homeopatika.hu

Honlap: www.homeopatika.hu

 

3. Társaságunk könyvelő irodája:

Cégnév: Optiprofit Kft

Székhely: 1172Budapest,Gyöngy Tyúk utca 31.

Adószáma: 12922718-2-42

E-mail cím:

 

4. A munkáltató tárhely szolgáltató megnevezése és címe:

Cégnév: Wix.com Ltd

Székhely: 40 Namal Tel Aviv Street, Tel Aviv 6350671, Izrael

Honlap: http://www.wix.com

 

 

III. FEJEZET AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA

1. Adatkezelés az érintett hozzájárulása alapján

(1) A Társaság honlapján illetve telefonon leadott termék megrendelések esetében szükségünk van az Ön hozzájárulására ahhoz, hogy a rendelés teljesítéséhez nélkülözhetetlen személyes adatait kezeljük. Ön a hozzájárulását az internetes felületen az adatkezelés hozzájárulását jelző rubrika bejelölésével tudja megadni. Telefonon történő termékrendelés esetén pedig a kért személyes adatai megadásával tud hozzájárulni az adatkezeléshez.

(2) A Társaság az Ön személyes adatai kezeléséhez való hozzájárulását az alábbi munkafolyamatok esetében kéri:

- forgalmazott termékek megrendelése esetén.

Az interneten adott rendelések esetében az adatait a társaság webhosting szolgáltatójánál tároljuk.

(3) A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak.

(4) A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed. Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan kérjük.

(5) Társaságunk kizárólag olyan adatokat kér Öntől, melyek feltétlenül szükségesek az Ön által kért szolgáltatás elvégzéséhez.

(6) A hozzájárulás visszavonását internetes regisztráció esetén a honlapunkra történő bejelentkezést követően a saját adatainál az adatkezelési hozzájárulás jelölő négyzetéből kell a pipát eltávolítani. Továbbá küldhet e-mailt az info@purehome.hu email címre, melyben kéri a hozzájárulásának a törését. Ugyanezt megteheti a társaságunk székhelyére címzett levélben is. (7) Ha a személyes adatit az Ön hozzájárulásával kezeljük, Társaságunk a felvett adatokat a törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából további külön hozzájárulás nélkül, valamint az Ön hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

 

2. Jogi kötelezettség teljesítésén alapuló adatkezelés

(1) A jogi kötelezettségen alapuló adatkezelés esetén a kezelhető adatok körére, az adatkezelés céljára, az adatok tárolásának időtartamára, a címzettekre az alapul szolgáló jogszabály rendelkezései irányadók.

(2) A jogi kötelezettség teljesítése jogcímén alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg. Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt ez esetben közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező, továbbá az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet az előbbi információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.

 

IV. FEJEZET LÁTOGATÓI ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG HONLAPJÁN - TÁJÉKOZTATÁS SÜTIK (COOKIE) ALKALMAZÁSÁRÓL

1. A honlapra látogatót a honlapon tájékoztatjuk a sütik alkalmazásáról, és ehhez – a technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik kivételével - a hozzájárulását kérjük.

2. Általános tájékoztatás a sütikről

2.1. A süti (angolul cookie) egy olyan adat, amit a meglátogatott weboldal küld a látogató böngészőjének (változónév-érték formában), hogy az eltárolja és később ugyanaz a weboldal be is tudja tölteni a tartalmát. A sütinek lehet érvényessége, érvényes lehet a böngésző bezárásáig, de korlátlan ideig is. A későbbiekben minden HTTP(S) kérésnél ezeket az adatokat is elküldi a böngésző a szervernek. Ezáltal a felhasználó gépén lévő adatokat módosítja.

2.2. A süti lényege, hogy az weboldal szolgáltatások természeténél fogva szükség van arra, hogy egy felhasználót megjelöljön (pl. hogy belépett az oldalra) és annak megfelelően tudja a következőkben kezelni. A veszélye abban rejlik, hogy erről a felhasználónak nem minden esetben van tudomása és alkalmas lehet arra, hogy felhasználót kövesse a weboldal üzemeltetője vagy más szolgáltató, akinek a tartalma be van építve az oldalban (pl. Facebook, Google Analytics), ezáltal profil jön létre róla, ebben az esetben pedig a süti tartalma személyes adatnak tekinthető.

2.3. A sütik fajtái:

2.3.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik: amelyek nélkül az oldal egyszerűen nem működne funkcionálisan, ezek a felhasználó azonosításához, pl. annak kezeléséhez szükséges, hogy belépett-e, mit tett a kosárba, stb. Ez jellemzően egy session-id letárolása, a többi adat a szerveren kerül tárolásra, ami így biztonságosabb. Van biztonsági vonatkozása, ha a session süti értéke nem jól van generálva, akkor session-hijacking támadás veszélye fennáll, ezért feltétlenül szükséges, hogy megfelelően legyenek ezek az értékek generálva. Más terminológiák session cookienak hívnak minden sütit, amik a böngészőből való kilépéskor törlődnek (egy session egy böngészőhasználat az elindítástól a kilépésig).

2.3.2. Használatot elősegítő sütik: így azokat a sütiket szoktál nevezni, amelyek megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik.

2.3.3. Teljesítményt biztosító sütik: bár nem sok közük van a "teljesítmény"-hez, általában így nevezik azokat a sütiket, amelyek információkat gyűjtenek a felhasználónak a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords, vagy Yandex.ru sütik). Ezek a látogatóról profilalkotás készítésére alkalmasak. A Google Analytics sütikről itt tájékozódhat: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage A Google AdWords sütikről itt tájékozódhat: https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=hu

2.4. A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. A legtöbb böngésző ugyan alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az automatikus elfogadás és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét. A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat

• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu • Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

• Microsoft Internet Explorer 11: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-managecookies#ie=ie-11

• Microsoft Internet Explorer 10: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-managecookies#ie=ie-10-win-7

• Microsoft Internet Explorer 9: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-managecookies#ie=ie-9

• Microsoft Internet Explorer 8: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-managecookies#ie=ie-8

• Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/edge-privacy-faq

• Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Mindezek mellett azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy előfordulhat, hogy bizonyos webfunkciók vagy -szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

 

3. Tájékoztatás a Társaság honlapján alkalmazott sütikről, illetve a látogatás során létrejövő adatokról

3.1. A látogatás során kezelt adatkör: Társaságunk honlapja a weboldal használata során a látogatóról, illetve az általa böngészésre használt eszközről az alábbi adatokat rögzítheti és kezelheti:

• a látogató által használt IP cím, • a böngésző típusa, • a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (beállított nyelv), • látogatás időpontja, • a meglátogatott (al)oldal, funkció vagy szolgáltatás • kattintás Ezeket az adatokat maximum 90 napig őrizzük meg és elsősorban biztonsági incidensek vizsgálatához használhatjuk.

3.2. A honlapon alkalmazott sütik

3.2.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása. Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat, így - többek között- különösen a látogató által az adott oldalakon végzett műveletek megjegyzését vagy a bejelentkezett felhasználó azonosítását egy látogatás során. Ezen sütik adatkezelésének időtartama kizárólag a látogató aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépéről. Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése, amely szerint a  szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat,   amelyek   a   szolgáltatás   nyújtásához   technikailag   elengedhetetlenül   szükségesek.   A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon   kell  üzemeltetnie   az   információs   társadalommal  összefüggő  szolgáltatás   nyújtása   során alkalmazott   eszközöket,   hogy   személyes   adatok   kezelésére   csak   akkor   kerüljön   sor,   ha   ez   a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

3.2.2. Használatot elősegítő sütik:

Ezek megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik. Az adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása. Az adatkezelés célja: A szolgáltatás hatékonyságának növelése, felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele. Ez az adat inkább a felhasználó gépén van, a weboldal csak hozzáfér és felismer(het)i általa a látogatót.

3.2.3. Teljesítményt biztosító sütik:

 Információkat gyűjtenek a felhasználónak a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords). Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása. Az adatkezelés célja: a honlap elemzése, reklámajánlatok küldése.

 

V. FEJEZET TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

I. Az érintett jogai röviden összefoglalva:

1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

2. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

3. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

4. Az érintett hozzáférési joga

5. A helyesbítéshez való jog

6. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

7. Az adatkezelés korlátozásához való jog

8. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

9. Az adathordozhatósághoz való jog

10. A tiltakozáshoz való jog

11. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

12. Korlátozások

13. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

14. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

15. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

16. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

II. Az érintett jogai részletesen:

1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

1.1. Társaságunk az Ön által megadott személyes adatok kezelésére vonatkozó valamennyi információt és minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtania, különösen a gyermekeknek címzett bármely információ esetében. Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolta a személyazonosságát.

1.2. Társaságunk igyekszik elősegíteni, hogy Ön a jogait gyakorolni tudja.

1.3. Társaságunk indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedéseinkről. E határidő a Rendeletben írt feltételekkel további két hónappal meghosszabbítható, amelyről az tájékoztatást kell küldenünk.

1.4. Ha Társaságunk nem tesz intézkedéseket az Ön kérelmére, akkor mi késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

1.5. Társaságunk a fenti információkat és az Ön jogairól szóló tájékoztatást és intézkedést díjmentesen biztosítja, azonban a Rendeletben írt esetekben díjat számíthatunk fel. Ebben az esetben előzetesen értesíteni fogjuk. A részletes szabályok a Rendelet 12 cikke alatt találhatók.

2. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

2.1. Ön jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon. Ennek keretében az mi tájékoztatjuk: a) az adatkezelő és képviselője kilétéről és elérhetőségeiről, b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségeiről (ha van ilyen), c) a személyes adatok tervezett kezelésének céljáról, valamint az adatkezelés jogalapjáról, d) jogos érdek érvényesítésén alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeiről, e) a személyes adatok címzettjeiről – akikkel a személyes adatot közöljük - , illetve a címzettek kategóriáiról, ha van ilyen; f) adott esetben annak tényéről, ha mi harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánjuk továbbítani a személyes adatokat.

2.2. A tisztességes és átlátható adatkezelés biztosítsa érdekében jelen tájékoztatóban tájékoztatjuk a következő kiegészítő információkról: a) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól; b) az Ön jogáról, hogy kérelmezheti tőlünk az Önre vonatkozó személyes adataihoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az adathordozhatósághoz való jogáról; c) az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét; d) a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról; e) arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása; f) az automatizált döntéshozatal tényéről, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikáról, és arra vonatkozóan érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.

2.3. Ha az adatkezelő a személyes adatokon a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és minden releváns kiegészítő információról. Az előzetes tájékozódáshoz való jog részletes szabályait a Rendelet 13. cikke tartalmazza.

3. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

3.1. Mástól Önre vonatkozó személyes adatokat nem kapunk. És nem szerzünk be. E tájékoztatás részletes szabályait a Rendelet 14. cikke tartalmazza.

4. Az érintett hozzáférési joga

4.1. Ön jogosult arra, hogy Tőlünk visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az előbbi 2-3. pontban írt kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon. (Rendelet 15. cikk).

4.2. Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk nem továbbítja személyes adatait harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére.

4.3. Ön kérheti személyes adatinak a másolatát. Ezt a info@purehome.hu e-mail címre írt levélben kérheti. Mi a személyes adatainak a másolatát viszont e-mailben küldjük meg. További másolatokért Társaságunk az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ennek mértékéről a másolat igénylésekor tájékoztatjuk Az érintett hozzáférési jogára vonatkozó részletes szabályokat a Rendelt 15. cikke tartalmazza.

5. A helyesbítéshez való jog

5.1. Ön jogosult arra, hogy Mi indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

5.2. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön kérheti a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését is. Ezen szabályokat a Rendelet 16. cikke tartalmazza.

6. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

6.1. Ön jogosult arra, hogy kérje az Önre vonatkozó személyes adatok késedelem nélküli törlését. Mi kötelesek vagyunk arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljük ha a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük; b) Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; c) Ön tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, d) a személyes adatokat jogellenesen kezeltük; e) a személyes adatokat a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; f) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

6.2. A törléshez való jog nem érvényesíthető, ha az adatkezelés szükséges a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; b) az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; c) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján; d) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. A törléshez való jogra vonatkozó részletes szabályokat a Rendelet 17. cikke tartalmazza.

7. Az adatkezelés korlátozásához való jog

7.1. Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

7.2. Ön jogosult arra, hogy kérésére mi korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül: a) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy mi ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát; b) az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; c) Már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy d) Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a mi jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

7.3. Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatni kell. A vonatkozó szabályokat a Rendelet 18. cikke tartalmazza.

8. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség Társaságunk minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezeléskorlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről. E szabályok a Rendelet 19. cikke alatt találhatók.

9. Az adathordozhatósághoz való jog

9.1. A Rendeletben írt feltételekkel Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, a mi rendelkezésükre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk, ha a) az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul; és b) az adatkezelés automatizált módon történik. 9.2. Ön kérheti a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását is.

9.3. Az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása nem sértheti a Rendelet 17. cikkét (A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”). Az adathordozhatósághoz való jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges. E jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait. A részletes szabályokat a Rendelet 20. cikke tartalmazza.

10. A tiltakozáshoz való jog

10.1. Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdeken, közfeladat végrehajtásán (6. cikk (1) e)), vagy jogos érdeken (6. cikk f)) alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

10.2. Ön akkor is tiltakozhat, ha a személyes adatai kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik. Tájékoztatjuk, hogy társaságunk közvetlen üzletszerzés érdekében nem kezel adatokat. A vonatkozó szabályokat a Rendelet cikke tartalmazza.

11. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

11.1. A Társaságunk által kezelt adatokat semmilyen automatizált döntéshozatalban nem használjuk fel, azokat profilalkotáshoz sem használjuk.

12. Korlátozások

12.1. Az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja jogok és kötelezettségek (Rendelet 12-22. cikk, 34. cikk, 5. cikk) hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát. E korlátozás feltételeit a Rendelet 23. cikke tartalmazza.

13. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

13.1. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, nekünk indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatni kell az összes személyt aki érintett az adatvédelmi incidensben. E tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a következőket: a) az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; c) ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; d) ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

13.2. Az érintettet nem kell az tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül: a) az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat; b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg; c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását. A további szabályokat a Rendelet 34. cikke tartalmazza.

14. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog) Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az Ön megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a Rendeletet. Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni. A felügyeleti hatóság elérhetőségei: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság http://naih.hu Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Telefonszám: +36 (1) 391-1400 E szabályokat a Rendelet 77. cikke tartalmazza.

15. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

15.1. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

15.2. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

15.3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

15.4. Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni. E szabályokat a Rendelet 78. cikke tartalmazza.

16. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

16.1. A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

16.2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve. E szabályokat a Rendelet 79. cikke tartalmazza.

 

Budapest, 2021.11.02.                                                                       

 

                                                                                                Fodor Simon

                                                                                                  ügyvezető

 

Fizetési Opciók

- Utánvét

- Bankártya

preview-light.png